Tuesday, March 6, 2012

Boradanboddu

Ikte eahkedis fas ledjen ráhkkadeame borramuša ommana siste. Maŋimuš áige liikon olu ráhkkadit biepmu ommana siste. 


Dađibahábut ii mus lean bohccobierggu... danin fertejin atnit dat bierggu maid osten Remas.  


Jus háliidat ráhkkadit diekkár borramuša, de don dárbbašat:
1. Sullii 1 kg bierggu 
2. 2 shampinjona
3. 1 lávki 
4. salti ja bihppor
5. Omman ja elravdnji 


Dás oainnát muhtin "steps". 


Dá leat bihppor ja "Kjøtt&Grill krydder" 


 Dás oainnát juo čuhppojuvvon bierggu unná bihtáidde. Go leat čuohppan, de bija dáid biergobihtáid lihttái maid dábbalaččat anát ommana siste. Dieđusge dan muttus go bijat dáid lihttái, de galggat muitit sálttet, bihpporasit  ja grydderastit.  


 





Go leat jo sáltten, bihpporastin ja grydderastin, de galggat čuohppastit ovtta lávkki ja guokte shampinjonga. Mun gal liikon shampinjongaide olu, danin dávjá biepmu rájkkadeamis anán dáid. 


Go leat bidjan buot lihtái, de oaččut gokčat lihti foliin. Bijat ommanii dan. Ja sullii 1,5 dii. doalla dan ommanis. Galgá leat sullii 170 liegga gráda ommanis. 
De 1,5 dii. maŋŋá borramuš lea giksan. Muhto muite fal garnira ráhkkadišgoahtit sullii 20 min. ovdal go biergu galgá giksat. 
Dán háve gárnira mus lei rissi.  


Leage buorre! :)
Bon Appetit! :)

No comments:

Post a Comment